eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Meddig lesz még lezárva a Kossuth tér?

Szikinger István alkotmányjogász szerint megtámadható a rendőrség azon döntése, amellyel műveleti területté nyilvánította a Kossuth teret. Ha valaki kifogással él ezzel kapcsolatban, azt a bíróságnak kell elbírálnia.

A Parlament előtti teret az október 23-ai állami ünnepség megrendezése előtt nyilvánította műveleti területté a rendőrség, miután az akkor már 36. napja tartó tüntetések résztvevői nem működtek együtt a rendőrökkel, és nem engedték, hogy a helyszín biztosítói átvizsgálják a teret.

Az alkotmányjogász az InfoRádióban azt mondta: a rendőrségnek meg kellene mondania, hogy miért van szükség a Kossuth tér további lezárására.

A rendőrségi törvény ugyanis nem tartalmazza a műveleti terület kategóriáját.

A jogszabály szerint személy vagy létesítmény biztosítása érdekében lehet közterületeket lezárni.

Azt azonban törvény szabályozza, hogy ilyen indokkal meddig zárhat le a rendőrség egy területet.

Aki azonban ezt sérelmezi, az először a döntéshozó rendőri szervnél élhet panasszal, majd a felettes rendőri szervnél. Ha itt sem ér célt, a bírósághoz fordulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×