eur:
389.38
usd:
362.75
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mobil a szalonnában, a pulykacombban

Mobiltelefon a szalonnában, a füstölt pulykacombban, kenyérbe sütve. A családtagok igen leleményesek, ha arról van szó, hogy bejuttassanak egy mobil a fogva tartott rokonuknak a börtönbe. A felügyelők hetente 20 telefont találnak a raboknál.

Idén eddig 996 mobiltelefon került elő a büntetés-végrehajtási intézetekben. A szervezet szóvivője az InfoRádióban elmondta: nem kizárt, hogy az intézmények alkalmazottainak közreműködésével juttatják be ezeket. A legtöbbször azonban csomagban csempészik be a telefonokat.

Az ország 33 büntetés-végrehajtási intézménye közül 18-ban van csomagvizsgáló. A többiben kézi fémkeresővel vizsgálják át a csomagokat. A mobilokban azonban egyre kevesebb fém alkatrész van, így ezzel a módszerrel gyakran nem találják meg.

A küldeményt ki is bontják a fogvatartott jelenlétében, a rokonok azonban egyre leleményesebbek - mondta Yazbekné Szabó Katalin. Találtak már mobiltelefont fóliázott füstölt pulykacombban, kenyérbe sütve, borotvahabban, uborkás üvegben, plüssállatban, szalonnában és vajban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×