eur:
390.17
usd:
365.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Vezet a Fidesz, csökken Sólyom László népszerűsége

A Magyar Gallup Intézet novemberben készült közvéleménykutatásának eredménye szerint a Fidesz a felnőtt népesség körében továbbra is nagy előnnyel vezet az MSZP előtt. A Szonda Ipsos mérése viszont Sólyom László népszerűség-vesztését mutatja.

A Magyar Gallup Intézet honlapján megjelent pártpreferencia felmérés, amelyben november 8. és 14. között 1020 véletlenszerűen kiválasztott magyar állampolgárt kérdeztek meg, azt mutatja, hogy ma a felnőtt lakosság 33 százaléka szavazna a Fideszre és 22 százaléka az MSZP-re. Az előző, októberi felmérés idején a Fidesz támogatottsága 32 százalékos, míg a szocialista párté 23 százalékos volt.

A közvélemény-kutatás eredménye szerint a kis pártok közül ebben a hónapban csak az MDF tartotta pozícióját. Míg az MDF-re az összes megkérdezett 4 százaléka (és a biztos szavazó pártválasztók 5 százaléka) szavazna, addig az SZDSZ 2 százalékos támogatást tudhat magáénak a teljes népesség, és 3 százalékos támogatást a biztos szavazó pártválasztók között.

A biztos szavazó pártválasztók között 19 százalékponttal vezet a Fidesz

A felmérés összegzése szerint a határozott pártpreferenciával rendelkezők között a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben 18 százalékpontnyi. Ebben a körben az MDF szavazóinak tábora 6 százalékos, az SZDSZ-é pedig 4 százalékos.

Mint írják, jelenleg a megkérdezettek 55 százaléka menne el, ha most vasárnap lennének a választások. A Gallup szerint a biztos szavazó pártválasztók táborában mért eredmények is a Fidesz 19 százalékpontos vezetését mutatják.

Javult a miniszterelnök munkájának megítélése

A megkérdezettek szerint a miniszterelnök munkájának megítélése valamelyest javult: azok aránya, akik tevékenységét negatívan ítélik meg, hibahatáron belül csökkent, és 6 százalékponttal nőtt az őt kedvezően megítélők aránya.

A választókorú válaszadók 30 százaléka szerint látja el a miniszterelnök jól a feladatát. A tevékenységét negatívan megítélők aránya augusztus óta folyamatosan 60 százalék körül van a Gallup mérései szerint.
Szonda Ipsos: csökken Sólyom László népszerűsége

A Szonda Ipsos felmérése ugyanakkor arról tanúskodik, hogy folyamatosan csökken a köztársasági elnök népszerűsége. A Népszabadságban közölt közvélemény-kutatási eredmények szerint Sólyom László továbbra is a második helyen áll a listán, de hónapok óta tartó népszerűségvesztése most sem állt meg.

A legnépszerűbb magyar politikus Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc versengésében továbbra is a Fidesz elnöke vezet, de előnye az utóbbi hónapokban csökkent.

A politikusok tekintélye továbbra is alacsony

A közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, hogy a politikusok tekintélye továbbra is alacsony. A legújabb, novemberi adatok szerint a népszerűség folyamatos csökkenése megállt, de a május és október közötti jelentős visszaesést nem sikerült visszafordítani.

A közvélemény-kutatást a Szonda Ipsos 1500 megkérdezett adatai alapján végezte, akik együttesen a teljes magyar felnőtt lakosságot reprezentálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×