eur:
390.11
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Engedély, amely minden rendelettel ütközik?

Lökdösődés, veszekedés alakult ki hétfőn a Nagymező utcában a tervezett mélygarázst építők és az azt ellenző lakosok, civil aktivisták között. Várady Tibor, a Védegylet jogásza szerint annak ellenére kezdődött meg az építkezés, hogy ügyészségi vizsgálat indult az építési engedély ügyében.

A civil jogvédő az InfoRádióban azt mondta: az ügyészség soron kívüli eljárást indított azzal kapcsolatban, hogy jogszerűen kapott-e engedélyt a beruházó a főváros VI. kerületébe tervezett létesítmény megépítésére.

Hozzátette: a polgármester is arra kérte a céget, hogy a jogviták lezárultáig ne kezdjen hozzá az építkezéshez.

A Nagymező utcában lévő fák ugyanis védettek, védett fasor kivágására pedig Várady Tibor szerint nem lehet engedélyt adni. A cég mégis megkapta az engedélyt.

A Védegylet munkatársa az InfoRádióban azt mondta: arra szeretne valakitől választ kapni, hogy "miként lehet kiadni egy építési engedélyt úgy, hogy az minden helyi rendelettel ütközik".

Várady Tibor kifogásolta azt is, hogy abban a kerületben, ahol a legalacsonyabb a zöldterület aránya, úgy próbálják a parkolási gondokat orvosolni, hogy újabb fákat vágnak ki.

Hozzátette, ha tárgyalással nem érnek el eredményt, többen a fákhoz láncolják magukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×