eur:
394.08
usd:
364.57
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Fakivágási csetepaté a Római-parton

Felfüggesztette az óbudai polgármester a kerület öt utcájában az őszi favisszavágást, mert meg akar bizonyosodni az akció szakmaiságáról. A Főkert Rt. szerint a fák többségén ifjító metszést hajtanak végre, és Óbudán összesen 40 olyan fát vágnak ki, amely a hó nyomása vagy egy nagyobb vihar miatt balesetveszélyessé válhat.

Favágás hangjára riadtak többen a Római-part környékén hétfőn. Bús Balázs polgármester az InfoRádióban elmondta: felháborodott lakosok tájékoztatták arról, hogy a Római part környékén a Főkert elkezdte kivágni a fákat.

Hozzátette: korábban ugyan kaptak értesítést a munkáról, de hogy ilyen mértékű lesz a fakivágás, arra nem számítottak, ezért leállíttatta a munkát.

Mint mondta: a Főkert munkatársai két méteres magasságban elvágják a fákat, a csonkokat pedig otthagyják.

A polgármester garanciát akar kapni arra, hogy a kivágott fákat pótolják.

Kocsis László, a Főkert Rt. vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: a főváros területén mintegy 1.200 fán végeznek úgynevezett ifjító metszést, a Római-parton csaknem 250 fát kell megmetszeni.

Ennek során levágják a lombkoronát, hogy a téli hónapokban a hó nyomása vagy egy nagyobb vihar miatt ne okozzanak veszélyt.

Kivágni legfeljebb 40 fát kell a III. kerületben. Mint mondta, ezeket tavasszal vagy ősszel pótolni fogják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×