eur:
390.78
usd:
365.46
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A kórházi leépítés növeli az egyenlőtlenségeket?

A kormány megerősítené a súlyponti kórházakat és a tervek szerint a járóbeteg-ellátást, azt azonban nem lehet tudni, hogy miképpen - közölte az InfoRádióban a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház válságmenedzsere.

Maróth Gáspár aggályosnak tartja az ágyszámcsökkentést is, szerinte az intézkedés legnagyobb vesztese a nyugat-magyarországi régió. Ez a térség ugyanis eddig is hátrányban volt.

Eddig 10 ezer lakosra 53 ágy jutott, míg a közép-magyarországi régióban ez a szám 67 volt.

A mostani csökkentés azonban nem jár a régiók kiegyenlítődésével. A jövőben 10 ezer lakosra Közép-Magyarországon 49 ágy jut, a nyugat-dunántúli régióban azonban csak 39.

A győri kórház válságmenedzsere szerint az egészségügyi ellátás a jövőben sem lesz költséghatékonyabb.

A fenntartóknak ugyanis ezután sem éri meg az olcsóbb gyógyítást nyújtó járóbeteg-szakellátási intézményeket nyitni. Azért ugyanis több pénzt kapnak, ha a betegeket befektetik a kórházba.

Szavai szerint járóbeteg-ellátó helyek csak akkor nyílnak, ha a kormány erre ösztönzi a fenntartókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×