eur:
394.07
usd:
364.34
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Fidesz-kongresszus: nincs bocsánat az ország tönkretevőinek

Létrehozta az Önkormányzati Képviselők Fórumát a Fidesz győri rendkívüli kongresszusa. Az új testület célja a Fidesz egységes önkormányzati politikájának megvalósítása, valamint a szövetség által jelölt, illetve támogatott polgármesterek és önkormányzati képviselők tevékenységének összehangolása. A szónokok elsősősorban az önkormányzati választási sikerről és a Fidesz népszavazási kezdeményezéséről beszéltek, de többször érintették az október 23-án történteket is.

Magyarország felébredt. Nem magától, nekünk sikerült felébreszteni. Addig köszöntünk "jó reggelt" Magyarországnak, amíg kinyitotta a szemét - kezdte beszédét az önkormányzati választásra utalva a Fidesz elnöke.

Történelmi győzelmet arattunk, soha nem volt még ilyen narancssárga színe Magyarországnak - tette hozzá Orbán Viktor.

A pártelnök szerint a Fidesz évek óta próbálta leleplezni a kormányzati hazugságokat - közölte.

Amíg a válság be nem kopogtatott az emberekhez, addig hittek a kormányzati hatalom hazugságait visszhangzó sajtónak. Ilyenek vagyunk mi, magyarok: hálásak vagyunk egy jó szóért, a szorult helyzeten enyhítő néhány forintért - vélekedett Orbán Viktor.

Hozzátette: ez a mára kialakult lelki alkat jó is, rossz is. Előnyös, mert vágyik a bizalomra, és az őszinteségre nemzeti egységgel válaszol, hátrányos, mert kiszolgáltatottá tesz a hatalom manipulációival szemben.

A kormányfőt érintő személyes bizalmi válság a kormánypártok válságává vált a bizalmi szavazással. Ez gazdasági válsághoz vezet, mert bizalom nélkül nem lehet reformokat végrehajtani - folytatta a politikus.

Az ősz nagy kérdése volt: kibújhat-e a mai helyzet felelőssége alól a az MSZP. Olyan helyzetbe kényszerítettük őket, hogy magukra kellett vállalniuk a felelősséget. Felelősségük mindenki számára világos lett, amikor az MSZP kiállt Gyurcsány Ferenc mellett - mondta.

Ezzel a szocialisták magukat is bezárták a hazugságok karanténjába - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor figyelmeztette a hatalmon lévőket, hogy Magyarország tönkretevői csak ideig-óráig kerülhetik el a felelősségre vonást.

A pártelnök szerint olyan reform kell, amely csökkenti, nem pedig növeli a különbségeket, vagyis igazságos.

A jó reform emberközeli, vagyis nem országos változtatások, hanem helyi reformok kellenek - mondta.

A reform legyen építő. Új értékek, új munkahelyek teremtése lehet csak a célja. Erősíteni kell a hazai kis- és közepes vállalkozásokat. Az egészségügyi intézményeket uniós pénzből kell felújítani, és az egyetemeket is ilyen forrásokból kell korszerűsíteni - közölte Orbán Viktor.

A Fidesz által kezdeményezett referendumról azt mondta, hogy az értelmes vitát a népszavazás nyithatja meg.

Az MSZP kisajátítja a jövőt, amikor azt mondja: csak egy út van. Társadalmi vitát akarunk arról, hogy milyen társadalomban akarunk élni - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint a népszavazás tétje: felülről megsarcolt, vagy alulról újjáépített országban élünk-e majd. Részletek itt!

Navracsics: erősek, toleránsak és jók vagyunk

Október 1-je új fejezetett nyitott a Fidesz történetében. Az, hogy az önkormányzati választási győzelemnek lesz-e folytatása, "csak rajtunk múlik" - jelentette ki a párt parlamenti frakcióvezetője.

A Fidesz ma Magyarország legerősebb pártja - mondta Navracsics Tibor.

A Fidesz erejét igazán az adja, hogy Magyarország legszínesebb, legtoleránsabb pártja, amelyet a polgári Magyarország eszméje, nem pedig az ellenfél gyűlölete tart össze - tette hozzá.

Erősek, toleránsak és jók vagyunk - szögezte le Navracsics Tibor.

A frakcióvezető úgy vélekedett, hogy a szabadságjogok ma válságban vannak Magyarországon.

"Ami szeptember 18. óta történik, az a polgári Magyarország legsötétebb oldala" - tette hozzá a politikus. Részletek itt!

"Nem engedünk '89-ből"

Október 23-án a magyar demokrácia Gyurcsány Ferenc rendőreitől kapott egy pofont. Nem kicsit, jókorát - kezdte beszédét Áder János, a parlament fideszes alelnöke.

A politikus azt mondta: a békés megemlékezőket, a hazafelé igyekvő házaspárokat, az időseket, a békíteni igyekvő papot és országgyűlési képviselőt a rendőrök agyba főbe verték minden indok nélkül.

Gyurcsány Ferenc rendőrattakjának egyetlen célja volt: elvenni a kedvüket attól, hogy éljünk alkotmányban rögzített jogainkkal - jelentette ki Áder János.

Magyarországon ma morális, politikai válság van. Így kétszeresen is fontos az alkotmányos alapjog tiszteletben tartása - tette hozzá. Részletek itt!

Erkölcsi megújulást!

Nemzetpolitikai kérdésekben a pártok közötti összefogást,valamint a politika erkölcsi megújulását szorgalmazta Bugár Béla, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, aki a határon túli magyarok nevében mondott üdvözletet a kongresszuson.

A politikus szerint nem csak Magyarország, de az egész Kárpát-medence, Közép-Európa is erkölcsi válságban van, ám nem a néppel van a baj, hanem a politikával és a politikusokkal.

A szlovákiai magyar politikus azt kívánta a Fidesznek, hogy álljon az erkölcsi megújulás élére. Részletek itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×