eur:
389.04
usd:
361.52
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Szavazáskor mennyit nyom a latban a pap szava?

A választások kimenetele szempontjából a többség elhanyagolhatónak tartja, hogy az egyházaknak mi az álláspontja - derül ki abból a kormányzati megbízásból készült felmérésből, amely az egyház és az állam kapcsolatáról kialakult véleményeket térképezte fel. A Népszabadságban ismertetett kutatás szerint a megkérdezettek csaknem négyötöde helytelenítené, ha az egyházak politikai szerepet vállalnának.

A Magyar Nemzet információi szerint nem találták meg a Műegyetem alagsorában augusztus 8-án pusztító, három tűzoltó életét követelő tűz keletkezésének okát. Azt megállapították, hogy illegális anyag, robbanószer, vagy a lőtér engedélyében nem szereplő fegyver lőszere nem okozhatta a tragédiát, mert ennek nyomaira nem bukkantak. Elektromos tűz kialakulására utaló nyomok sem voltak.

Az Index.hu-n olvasható, hogy felszerelték az első automata traffipaxot az M1-M7-es autópályára. A rendőrség négy tárolót alakított ki, de azt nem árulják el, melyikekben vannak a készülékek. A bicskei szakaszon az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében a 17-es kilométernél várható mérés.

A Világgazdaság azt írja, hogy nagyjából bruttó tízmillió forintot keresnek itthon egy év alatt a kiskereskedelmi áruházak igazgatói. Nagy a szórás a régiók között, a kelet-magyarországi és a fővárosi éves keresetek között akár 2-3 milliós különbség is lehet. Az áruház-igazgatók jövedelme azonban nemcsak regionálisan, hanem az áruházmérettel is változik: az 5.000 négyzetméter alatti üzletek vezetőinek havi alapfizetése átlagosan félmillió forint körül van, míg a legnagyobb áruházaknál (12.000 négyzetméter felett) az igazgatók havi alapfizetése meghaladhatja az egymilliót.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy a kormány az iskolai téli szünetben - az elmúlt négy évhez hasonlóan - az idén is kialakítana ingyenesen használható műjégpályát a Kossuth téren. A Miniszterelnöki Hivatal ehhez a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos álláspontjára vár, ugyanis a tér jelenleg műveleti terület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×