eur:
395.85
usd:
365
bux:
73926.97
2024. július 31. szerda Oszkár

Rendőri beismerés: figyelmeztető lövés éles lőszerrel az MTV-székháznál

Az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elismerte, hogy a rendőrök valóban leadtak figyelmeztető lövéseket az MTV-székház ostromakor a szolgálati fegyverükből, de ez jogi értelemben nem számít lőfegyver-használatnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elismerte, hogy az MTV-székház szeptemberi ostromakor a rendőrök szolgálati fegyverükből adtak le figyelmeztető lövéseket.

Németh Lajos ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a rendőrségi törvény értelmében nem minősül lőfegyver-használatnak. A helyettes szóvivő emlékeztetett arra, hogy az MTV-székház ostromáról készített, hétfőn nyilvánosságra hozott nyilvános jelentés szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak.

"Tekintettel arra, hogy ezeket a figyelmeztető lövéseket a rendőrök szolgálati fegyverükből adták le, a hivatkozott töltényhüvely származhat ilyen fegyverből" - mondta Németh Lajos.

Az ORFK helyettes szóvivője hangsúlyozta: a Rendőrségi törvény valamint a Rendőrség Szolgálati Szabályzata alapján a figyelmeztető lövés nem minősül fegyverhasználatnak, tehát a székháznál "jogi értelemben lőfegyver-használatra nem került sor".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×