eur:
395.77
usd:
365.84
bux:
73911.76
2024. július 31. szerda Oszkár

235 milliárd megy el a szemétre

Hatékonyabb regionális hulladékgazdálkodási rendszerek, új hulladékégető muvek és változó hulladék-díjrendszer szerepel a szilárd hulladékok kezelését 2007-től 2016-ig felvázoló magyarországi stratégiában - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízott főosztályvezetője.

Erdős Péterné elmondta: a következő 10 évben legalább 235 milliárd forintból valósíthatók meg a különböző hulladékgazdálkodási feladatok.

Hozzátette: a költségek mintegy felét a regionális hulladékkezelési kapacitások bővítésére, a másik felét a korszerűtlen hulladéklerakók szakszerű bezárására kell fordítani.

Szólt arról is, hogy a stratégia két 150 ezer tonna kapacitású hulladékégető megépítésével, és egy meglévő erőműben erre alkalmas 200 ezer tonnás kapacitás bekapcsolásával kínál megoldást.

Közölte: a létesítmények a már működő fővárosi égetőmuvel együtt összesen 920 ezer tonna, szerves anyagot tartalmazó hulladék hasznosítására képesek.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×