eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Orbán: a liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat

Orbán Viktor újabb szövetséget kötne a Kisgazda Polgári Egyesülettel, ha a Fidesz tavaszi tisztújító kongresszusán ismét pártelnöknek választják. Az október 23-i események kapcsán a Fidesz elnöke kijelentette: a liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat.

"Abban az esetben, ha megkapom a bizalmat a következő kongresszuson is, és a következő években is a Fidesz elnökeként szolgálhatom a magyar polgárokat, akkor a kongresszus után a lehető legrövidebb időn belül szeretnék újabb szövetségesi megállapodást kötni a Kisgazda Polgári Egyesülettel, a kisgazdavilág képviselőjével, Turi-Kovács Bélával, és a mögötte álló kisgazdaszervezettel" - mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: ha a tavaszi tisztújító kongresszuson meglesz a bizalom, akkor "rajtunk nem fog múlni az újabb Fidesz-kisgazda-megállapodás".

Minőségi többlet a szövetségépítésben

A pártelnök hangsúlyozta: a következő években is a szövetségépítés útját kell járnia a Fidesznek, azonban a kisgazdákkal való megállapodást nem elsősorban azért keresi, mert ezzel számszerűen többen lesznek a szövetségben, hanem mert ez minőségi többletet is jelent. A volt kormányfő pártelnök megtisztelőnek nevezte, hogy a kisgazdákkal közös értékvilágot, hitvallást és célt képviselhet.

Orbán Viktor beszédében arra kérte a kisgazdákat, hogy támogassák a Fidesz népszavazási kezdeményezését.

Nehéz időszak előtt állunk, szükség van harcos kisgazdákra - fogalmazott a Fidesz vezetője, aki szerint a kisgazdavilágot és a falusi életet is veszély fenyegeti.

Egy sikerrel több győzelem

Orbán Viktor szerint meg kell védeni a magyar földet, meg kell akadályozni a nagybirtokrendszer kialakítását, és azt is, hogy a rossz minőségű külföldi élelmiszerek számára elérhető legyen a magyar piac, de meg kell védeni az őstermelőket, a kiskereskedő parasztokat és a falusi iskolákat is.

A helyzetet akkor tudjuk megváltoztatni, ha Magyarország egy sikeres és győztes népszavazással ismét saját kezébe veszi az ország irányítását - mondta Orbán Viktor, aki sterint a népszavazással egyszerre sikerülhet legyőzni a hazugságot, a rossz közgazdasági megoldásokat és a kormányt is.

"A liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat"

A politikus az október 23-i eseményekről szólva azt mondta: a rendőrök politikai megrendelésre dolgoztak, amikor brutálisan léptek fel a békés ünneplők ellen.

Megfélemlítés, erődemonstráció, brutális fellépés - ezekkel a szavakkal jellemezte a történteket a pártelnök, aki szerint a liberálisok elárulták az alapvető szabadságjogokat.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×