eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Önkormányzati vezetők együtt készülnek a Gyurcsány-találkozóra

Mintegy harminc polgármester és megyei közgyűlési elnök egyeztetett szombaton Budapesten, Debrecen fideszes polgármesterének meghívására. Kósa Lajos az eseményt követő sajtóértekezleten elmondta, hogy a kormánnyal és a parlamenttel tárgyaló egyeztető fórumot szeretnének létrehozni a helyi közigazgatási vezetőkkel.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a szombati tanácskozás egyik célja az volt, hogy az önkormányzati vezetők egységes álláspontot alakítsanak ki arra a november 22-i találkozóra, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett a regionális fejlesztési tanácsok elnökeinek és a megyei jogú városok polgármestereinek részvételével.

A tanácskozáson, amelyen két szocialista polgármester vett részt, a résztvevők egyetértettek abban: el kell érni a miniszterelnöknél, hogy tárgyalópartnerként fogadja el az önállóan szerveződő csoportot az önkormányzati rendszer átalakításáról szóló egyeztetésen - mondta Kósa Lajos.

A politikus rámutatott, hogy a találkozón az ellenzéki és a kormánypárti politikusok is megfogalmazták: az egyeztetések során Budapest megkerülhetetlen, Demszky Gábor főpolgármester azonban nem vett részt a hétvégi megbeszélésen.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×