eur:
395.16
usd:
365.09
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Alkotmánybírósághoz fordult a Fidesz a rendészeti miniszter miatt

Az Alkotmánybírósághoz fordult a fideszes Balsai István, mert álláspontja szerint alkotmányellenes, hogy a rendőrséget is felügyelő igazságügyi és rendészeti miniszter tagja az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak. Az igazságügyi tárca szóvivője közölte: a miniszter a hatályos jogszabályok alapján végzi a munkáját.

Balsai István szerint mivel az igazságügyi és rendészeti miniszter döntő befolyással rendelkezik a rendőrség, mint általános hatáskörű nyomozó hatóság munkája felett, az kizárja, hogy személyesen, illetve helyettese útján részt vegyen a független igazságszolgáltatás irányító testületében, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács munkájában.

A fideszes képviselő egyben arra kérte Petrétei József minisztert, hogy az Alkotmánybíróság döntéséig függessze fel tevékenységét az OIT-ben.

Petrétei József a hatályos jogszabályok alapján végzi a munkáját továbbra is - nyilatkozta Oravecz Éva, a tárca szóvivője.

Hozzátette: a OIT-re vonatkozó törvény kétharmados, annak módosítása a parlament hatásköre.

Mint mondta, ha az Alkotmánybíróság másképp dönt, akkor majd annak megfelelően végzi munkáját a miniszter.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×