eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Még mindig zárva a Kútvölgyi

Továbbra is látogatási és betegfelvételi zárlat van a budapesti Kútvölgyi kórházban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat fővárosi intézetének járványügyi főosztályvezetője. Közben a gondot okozó vírus három másik kórházban is megjelent.

Jakab Dezső elmondta: a Kútvölgyi kórházban eddig 74-en jelentkeztek hányással, hasmenéssel, hányingerrel és hidegrázással járó emésztőszervi panaszokkal.

Az ÁNTSZ fővárosi intézetének járványügyi főosztályvezetője hozzátette: a hat osztályon elrendelt látogatási és felvételi zárlatot csak a vizsgálatok eredményei után oldhatják fel, ami akár egy hét is lehet.

Bujdosó László országos tiszti főorvos korábban úgy fogalmazott, hogy az enterális fertőzések tünete 6-48 órás lappangási idő jelentkezik.

A betegséget az úgynevezett calici vírus okozta. Jelenleg a klinika munkatársai folyamatos felület- és kézfertőtlenítéssel próbálják megakadályozni a vírus terjedését.

A Jahn Ferenc Kórházban, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, valamint a Szent János Kórházban is felmerült a calici vírus gyanúja - közölte Ritóok Emese, az ÁNTSZ szóvivője.

A calici vírus okozta megbetegedés gyors lefolyású, általában egy-két infúziós kezelés után enyhülnek a tünetek, a vírus megjelenése az őszi-téli hónapokat jellemzi.

Rendszeres tisztálkodással, gyakori szellőztetéssel, vitamindús étrenddel azonban lehet védekezni ellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×