eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gazdaságos hotel nyílik Budapesten

London és Basel után Budapesten nyílik meg a harmadik easyHotel tavasszal. A franchise rendszerben működő szálloda szobáit kizárólag az interneten lehet lefoglalni.

Tokics Kornél, a szállodát üzemeltető cég egyik tulajdonosa elmondta: a 60 szobás szálloda a VI. kerületi Eötvös utcában nyílik meg. Az eredetileg művelődési házként funkcionáló épületet a kft. vásárolta meg, és mintegy 210 millió forintért újítja fel bankhitelből.

10 év alatt megtérülhet a befektetés

Úgy vélte, hogy a szálloda telítettsége a legpesszimistább tervek szerint is elérheti a 60-65 százalékot már induláskor. A szobákat az interneten lehet lefoglalni és a diszkont légitársaságokhoz hasonlóan annál olcsóbb lesz egy szoba, minél hamarabb lefoglalják.

A szobaárak 29 eurótól indulnak, és Tokics Kornél szerint nem is emelkednek jóval magasabbra. A tulajdonosok szerint befektetésük 10 év alatt megtérül.

Alacsony költségek - a takarításért fizetni kell

Stelios Haji-Ioannou, az easyJet, illetve az easyGroup 16 vállalatának alapítója a konkrét franchise szerződésről részleteket nem árult el, csak annyit közölt, hogy általában 25 ezer fontot kell letennie a rendszerhez csatlakozónak, és ezen túl éves díjként az árbevétel 5-7 százalékát kell megfizetnie.

A görög tulajdonos elmondta: a szobák alacsony árát az épület, a működtetés és a bérköltségek mérséklésével tudják biztosítani. Példaként említette, hogy a tartózkodás alatti takarításért, törülközők cseréjéért fizetni kell. Az átlagosan 10 négyzetméteres szobák berendezése egyszerű, wc és mosdó mindegyikben található.
Londonban hamarosan három, Baselben egy easyHotel működik. A budapesti mellett az easyHotel további 41 szálloda megnyitását tervezi a következő öt évben Indiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×