eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz: "üljünk le tárgyalni"

Valóban együttműködésre van szükség, arra hogy őszintén és tisztán, egyenesen beszéljünk, üljünk le tárgyalni, vessük össze a terveinket - reagált a miniszterelnök indítványaira a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor szerint az elmúlt hétvége "váratlan fordulatot hozott", mivel két olyan javaslatot is tett a miniszterelnök, amelyet a Fidesz már korábban felvetett. Még szeptemberben javasolta Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere egy önkormányzati egyeztető fórum létrehozását. "Akkor elutasítottak minket" - emlékeztetett Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Fejlesztéspolitikai Felügyelő Tanács létrehozására vonatkozó javaslat is nagyon hasonló ahhoz, amit a Fidesz még a nyáron nyújtott be, és amelynek napirendre vételét legutóbb egy hete akadályozta meg - Gyurcsány Ferenc szavazatával is - a kormánykoalíció.

Magyarország nem részvénytársaság

"Segítsenek nekünk abban, hogy napirendre kerülhessen a javaslat" - szólította fel a kormánypárti képviselőket Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy a Fidesz nem felügyelő bizottságként, hanem az Országgyűlés egyik bizottságaként képzelné el a testület működését.

"Felügyelő bizottságok az üzleti életben vannak, és Magyarországot a Fidesz nem egy részvénytársaságként, hanem egy olyan parlamenti demokráciaként képzeli el, amelyben egy országgyűlési bizottság el tudja látni ezt a feladatot" - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte: van még több olyan elutasított javaslatuk is, amit érdemes lenne figyelembe venniük a kormánypártoknak.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×