eur:
385.52
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Átalakítják a kórházi struktúrát

Már a jövő héten megvitathatja a kormány a kórházi struktúra átalakításáról szóló törvényjavaslatot - jelentette be az egészségügyi miniszter.

Molnár Lajos a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után azt mondta: a kabinetnek olyan programot kell elfogadnia, amely hosszú távon garantálja az intézmények biztonságos működését és finanszírozhatóságát.

A tárca vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a javaslat alapján csökkene a szakmai és területi egyenlőtlenség az ágazatban.

Az egészségügyi miniszter elmondta: a kórházfejlesztési törvényjavaslat a kiemelt intézmények esetében meghatározza a minimális kapacitásokat, ami garantálja a biztonságos, magas szintű ellátást.

Az ezen túli kapacitásokról szóló döntést a regionális egészségügyi tanácsok hozzák meg.

A szakmai egyeztetések már négy hónapja zajlanak, a tulajdonosokkal történő egyeztetés ezen a héten kezdődött meg - tette hozzá.

Molnár Lajos kiemelte, hogy az uniós források soha nem látott lehetőségeket jelentenek az egész egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére és európai színvonalúvá tételére, ezért nagyon fontos, hogy ezeket a pénzeket az eddigieknél hatékonyabban és racionálisabban használják fel.

Az egészségügy forrásairól egyelőre nincs végleges döntés; a becslések szerint a regionális operatív programokból 400 milliárd forint feletti összeg jut majd az ágazatra.

Kérdésre válaszolva a szakminiszter közölte: még nincs döntés a több biztosítós rendszer bevezetéséről, a kormánynak az év végéig kell határiznia a biztosítási rendszer fejlesztésének irányáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×