eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az SZDSZ marasztalja Gergényit

Döntésének megváltoztatására bíztatta a nyugdíjazását kérő Gergényi Pétert budapesti rendőrfőkapitányt a Szabad Demokraták Szövetsége.

"A Magyar Köztársaságnak szüksége van elkötelezett és felkészült rendőri vezetőkre" - indokolta kérését Kuncze Gábor pártelnök közleményében.

"Az SZDSZ politikusai tudják, mit jelent a diktatúra és a diktatúra rendőrsége ellen fellépni, és tudják azt is, mit jelent a demokráciát védeni. Köszönjük a rendőröknek, hogy védik a köztársaság demokratikus rendjét" - tette hozzá a politikus.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az utcai zavargások megfékezése során elkövetett szakmai hibákra hivatkozva nem lehet megkérdőjelezni a rendőrség október 23-ai fellépésének jogosságát, a be nem jelentett tüntetések feloszlatásának indokoltságát.

"A rendőrség a törvényben előírt kötelességét teljesítette, amikor ezt megtette. Egyben visszautasítjuk azt a - némely híradásban szereplő - föltételezést, hogy Gergényi Péter budapesti főkapitány vállalhatatlanná vált" volna az SZDSZ számára" - áll a közleményben.

"Az SZDSZ arra kéri az illetékes minisztert és a miniszterelnököt: fontolják meg, hogy elfogadják-e Gergényi Péter és más rendőri vezetők nyugdíjazási kérelmét. Úgy ítéljük meg, hogy munkájukra továbbra is szükség van a rendőrség cselekvőképességének fenntartása érdekében" - írta Kuncze Gábor.

Gergényi Péter, a BRFK vezetője szerdán jelentette be, hogy december 31-vel nyugdíjazását kérte.

Az MTI több forrásból úgy tudja, hogy Lapid Lajos, a közbiztonságért és Szik László, a gazdálkodásért felelős főkapitány-helyettes is fontolóra vette nyugdíjazási kérelmének benyújtását.

A BRFK felső vezetői közül egyedül Tóth Gábor bűnügyi főkapitány-helyettes maradna. Ugyancsak nyugdíjazási szándékát jelezte több főosztályvezető és kerületi kapitányság-vezető is december végével.

Címlapról ajánljuk
Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat
Férfi vízilabda

Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián, 7-10 lett a vége, a magyar csapat egyszer sem vezetett. A mi hatosunkban a másik két mérkőzésen az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 696 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×