eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A kormány szerdán tárgyalja az "Audi-megoldást"

A kormány szerdán tárgyal egyes pénzügyi törvények módosításáról - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. Az MTI értesülései szerint a törvénymódosítás a 4 százalékos társasági különadó, az úgynevezett szolidaritási adó alapjának számítását változtatná meg oly módon, hogy az adó alapja csökkenthető legyen a kutatást és fejlesztést szolgáló beruházások értékével.

Jochem Heizmann, az Audi AG igazgatótanácsának tagja, a győri Audi felügyelőbizottságának elnöke egy héttel ezelőtt vetette fel, hogy a szeptember 1-jétől bevezetett 4 százalékos szolidaritási adó alapját csökkenteni kellene az éves K+F beruházási értékkel.

Jochem Heizmann szerint egy ilyen megoldás mellett az Audi eltekintene attól, hogy az új adó bevezetése miatt felfüggessze magyarországi beruházási programját.

Pénteken Magyarországon tárgyal az Audi-vezér

A tervek szerint pénteken látogat Magyarországra, és nyilvánvalóan erről az ügyről is tárgyal majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Kóka Jánossal Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

Kóka János Jochem Heizmann felvetésére reagálva korábban azt mondta, hogy a kormány megfontolja az Audi javaslatait, és olyan ajánlatot kíván kidolgozni, amely biztosítja a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek létrehozását, újabb kutatás-fejlesztési beruházásokat és azt is, hogy új személygépkocsi-modell gyártását hozzák Magyarországra.

Lapértesülések szerint a gazdasági minisztérium a múlt héten már a Pénzügyminisztériumnál kezdeményezte az adótörvény módosítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×