eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szerdán dönthetnek a kormányzati negyedről

Szerdán derül ki, melyik helyszínt tartja a legalkalmasabbnak a kormányzati negyed felépítésére a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. Az ügyben a kormány dönt az igazgatóság előterjesztése alapján.

A pályázati dokumentációt 33-an vásárolták meg, a tenderre 27 javaslat érkezett. A pályázatot benyújtók között tíz magánszemély, tíz önkormányzat, valamint hét építésziroda van.

A Magyar Hírlap értesülése szerint kormányzati körökben azzal számolnak, hogy a minisztériumok a pesti oldalon, a belváros közelében maradnak.

A szóba jöhető helyszínek közül Demján Sándor neve fémjelzi a Westend bevásárlóközponttól északra, a Ferdinánd híd és a Dózsa György út között fekvő területre, illetve a Millennium városközpontnak a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közé eső részének beépítésére vonatkozó projektjavaslatot is.

Az esélyesek között tartják számon a Futureal csoport pályázatát is, amely a Corvin sétány néven futó beruházás keretében, a Corvin mozi mögötti területen építené fel a kormányzat által igényelt irodaépületeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×