eur:
385.69
usd:
355.17
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Gyurcsány: "dicsérni és nem temetni jöttem az Európai Uniót"

A magyar miniszterelnök szerint konkrét együttműködési programok adnak értelmet az európai politikának. Gyurcsány Ferenc erről az Európa jövője és a parlamentek szerepe című nemzetközi fórumon.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a konferencián hangsúlyozta: a sikeres európai uniós együttműködés érdekében különösen támogatni kell a bel- és külpolitikai, a biztonságpolitikai, az innovációs, a tudományos és a fejlesztéspolitikai közös projekteket.

A kormányfő a tanácskozást megnyitó beszédében kiemelte, hogy minden országnak saját magának kell megoldania problémás kérdéseit, mert "Brüsszel egymaga semmit sem old meg helyettünk".

Gyurcsány Ferenc kijelentette: "dicsérni és nem temetni jöttem az Európai Uniót". Az unió bővítéséről szólva a kormányfő kijelentette: Magyarország akkor jár el helyesen, ha minden eszközt megragad a térség államai csatlakozásának elősegítése érdekében.

A miniszterelnök hozzátette: ezeket az országokat, Horvátországot, Szerbiát "az európai együttműködés keretein belül kell tudni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×