eur:
394.49
usd:
364.15
bux:
73665.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Még mindig választási plakátok rondítják el a köztereket

Lejárt a választási plakátok eltávolítására törvényileg adott határidő. Ennek ellenére a politikai hirdetések több mint fele még mindig kint éktelenkedik az utcákon. A pártoknak ugyanis az eltakarításuk már sokkal lassabban megy, mint a kiragasztásuk.

A Fővárosi Közterület-felügyelet tapasztalatai szerint a politikai szervezetek nem nagyon igyekeznek leszedni hirdetéseiket. Erre a jogszabályok szerint 30 napjuk lenne a választás után. A munkának azonban álalában csak akkor kezdenek neki, amikor erre már a hatóságoktól kapnak felszólítást.

A választások előtt ugyanis rendszerint önkéntesek sora ragasztgat az utcán hirdetéseket, a szavazás végeztével azonban már az aktivisták sem olyan aktívak.

Az első felszólítás után ugyanakkor a hirdetések 80-90 százaléka eltűnik - mondta el a felügyelet szóvivője. Amiket ezután sem szednek le, azoktól általában az önkormányzat tisztítja meg a közterületeket, majd a munka költségeit a párton próbálják behajtani - tette hozzá Janocsek Ferenc.

A plakátragasztók kirívó szabálytalanságot már csak ritkán követnek el. A műemlékeket vagy a középületeket általában megkímélik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×