eur:
393.03
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Egy népszavazás már biztosan lesz

Összegyűlt a szükséges számú aláírás a Tubes-lokátor ügyében - jelentette be az Istenkúti Közösségért Egyesület társelnöke. Peták Péter elmondta: az aláírási íveket átadták Pécs jegyzőjének és alpolgármesterének.

A választási bizottságnak 45 nap áll rendelkezésére az adatok ellenőrzésére, majd a városi közgyűlés 30 napon belül kitűzi a referendum időpontját.

Peták Péter arra kérte az alpolgármestert, járjon közbe, hogy a népszavazást még karácsony előtt megtarthassák. Szólt arról is, hogy a referendum elkerülhető, ha a testület a területrendezési terv módosításával megakadályozza az építkezést.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly novemberben jelentette be, hogy a kormány a Pécs melletti Tubesre javasolja telepíteni az eredetileg a Zengőre tervezett radart, amelynek felépítése a civilek ellenállása miatt hiúsult meg.

Sólyom László köztársasági elnök az idén áprilisban a Tubes mellett foglalt állást a lokátorállomás új helyszínéről tartott vitában és a NATO is elfogadta a lokátor mecseki helyszínére tett javaslatot.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×