eur:
392.82
usd:
362.98
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kóka: Orbán elbizonytalanítja a befektetőket

A gazdasági miniszter szerint Orbán Viktor minden egyes megnyilvánulása elbizonytalanítja a magyarországi befektetőket és a pénzpiacot. Kóka János úgy vélte, hogy a reformokról szóló, a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kérdései nem segítik a tisztánlátást. A Fidesz szerint Magyarországon az okoz bizonytalanságot és instabilitást, hogy Gyurcsány Ferenc a posztján maradt.

A gazdasági miniszter kijelentette: Orbán Viktor viselkedése elbizonytalaníthatja azt a jelenleg mintegy 1700 milliárd forintnyi befektetési lehetőséget, ami Kelet-Közép-Európa felé tart, és nagy része jó eséllyel Magyarországon köt ki.

Ez közvetlenül mintegy 40 ezer munkahely létrehozásának a lehetőségét jelenti - tette hozzá Kóka János.

Kuncze: szomorú körülmények

Az SZDSZ elnöke ezzel párhuzamosan szomorúnak nevezte, hogy a reformokról szóló népszavazási kérdések felvetése ilyen körülmények között történik.

Az egyébként alkalmat adhatna az értelmes vitára, amelyre az SZDSZ nyitott, mert van programja. De ennek helyszíne a Parlament lehet - tette hozzá Kuncze Gábor.

A Fidesz szerint Gyurcsány a probléma

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint Magyarországon az okoz bizonytalanságot és instabilitást, hogy Gyurcsány Ferenc a posztján maradt, nem mondott le a miniszterelnöki székről.

Véleménye szerint Gyurcsány Ferencre nem hallgatnak az emberek, nem fogadják el a kormányzat döntéseit, ezért a helyzetet csak az oldja meg, ha a miniszterelnök távozik, és szakértői kormány alakul.

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×