eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Washington Post: Magyarországon a legnagyobb a zűr

"Zűrzavarossá vált a kelet-európai politikai élet, és .... Magyarországon a legnagyobb a zűr" - írta hétfőn, az 1956-os forradalom napján közölt cikkében a washingtonpost.com, a The Washington Post internetes kiadása a magyarországi, lengyelországi, csehországi és szlovákiai helyzetre utalva.

Meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva azzal magyarázza "a kelet-európai zűrzavart", hogy "kimerítették a térségben élőket az EU- és NATO-csatlakozás érdekében hozott gazdasági áldozatok évei", s csak "növeli elégedetlenségüket, hogy elmaradt az azonnali meggazdagodás, amelyről sokan azt hitték, hogy együtt jár majd az EU-taggá válással".

"Azok a csalódások, indulatok, érzelmek, amelyeket elfojtottak az EU-csatlakozási folyamat alatt, most jönnek felszínre" - írta a lap egy politikai elemzőre hivatkozva.

EUobserver: az EU-nak komolyan kellene foglalkoznia a kelet-európaiak elégedetlenségével

A forradalom évfordulójának napján közölt egy írást Magyarország gazdasági helyzetéről, Magyarország és az EU kapcsolatrendszeréről az euobserver.com független internetes hírszolgálat, amely az Európai Unióval kapcsolatos hírekre szakosodott.

A Csáth Magdolna közgazdász, egyetemi tanár nevével jegyzett írás szerint a magyar gazdaság "rossz állapotban van, a munkanélküliség folyamatosan nő, főleg a fiatalok körében, ... a kis agrárgazdaságok képtelenek ellenállni a 15 régi tagállam sokkal jobban támogatott gazdái által támasztott tisztességtelen versenynek, ... agyontámogatott, olcsó és rossz minőségű, gyakran az egészségre is veszélyes élelmiszer ömlik be a magyar piacra".

"Az emberek és szolgáltatások szabad mozgása csak egy irányba működik, ... az agyelszívás folytán Magyarországot megfosztják egyetlen erejétől, az értékes emberi tőkétől is" - olvasható az írásban.

A szerző szerint az EU-nak komolyan kellene foglalkoznia az új tagállamokban élő emberek növekvő elégedetlenségével. "Ahelyett, hogy szép szavakat hangoztatna a demokratikus elvekről, ... az emberek életminőségének javítására kellene összpontosítania" - írta.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×