eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Veres: Orbán Viktor is felelős

A pénzügyminiszter szerint mind a tárca, mind a Központi Statisztikai Hivatal időben tájékoztatást adott az ország valós helyzetéről. A tavalyi év zárszámadásának vitájában Veres János a Fidesz elnökének bírálatára kijelentette: Orbán Viktor nem szakmai, hanem politikai alapon támadja a büdzsét.

Veres János emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktornak is van felelőssége, mert a kormányzása idején bevezetett kétéves költségvetésből fakadt az azóta törvényben rögzített maradványképzési kötelezettség.

Ezekre reagálva Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, pártja szerint válságkezelő tervre van szükség, aminek két politikai szempontot mindenképpen tartalmaznia kell: nevezzék meg és vonják felelősségre azokat, akik az ország pénzügyi helyzetéért felelősek, illetve garantálják, hogy még egyszer ilyen helyzet ne fordulhasson elő.
Veres János szerint a politikai felelősség kérdését az elmúlt hetekben már rendezték. Hozzátette: most az a lényeg, hogy a konvergenciaprogramot végrehajtsák.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×