eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Schmitt: október elseje az igazság napja lesz

Az embereknek elegük van a félrevezetésből, ezért az igazság napja lesz október elseje, amely arra készteti a kormányt, hogy fogadja el a Fidesz javaslatát - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke Kecskeméten.

Azt várjuk, hogy a jobboldal jelentős győzelmet ér el, amely ha jogilag nem is kötelezi, de erkölcsileg arra készteti a kormányt, hogy elfogadja a javaslatunkat, és egy olyan kormány jöjjön létre, amely az öt parlamenti párt legjobb szakembereiből áll - mondta a Fidesz alelnöke.

Az európai parlamenti képviselő szerint, ha a parlamenti többség elfogadja a Fidesz javaslatát, és az öt parlamenti párt legjobb szakembereiből megalakul az új kormány, egyetlen feladata lesz, hogy ezt az országot a gazdasági válságból kihúzza.

Ettől még a parlamenti arányok megmaradnának, de ez a felelős átmeneti kormány addig dolgozna, amíg nem látjuk az alagút végét, a fényt, a kiutat - tette hozzá Schmitt Pál, aki kitért arra is, hogy várhatóan októberben értékeli az Európai Parlament, illetve a Bizottság a konvergenciaprogramot.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, hogy "nem lehet a számokat manipulálni, nem lehet azokat félrevezetni, akiknek számítunk a szolidaritására, és a komoly erkölcsi és anyagi támogatására".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×