eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Pokorni: "Gyurcsány nem igaz ember, rajtacsípett hazug"

A Fidesz alelnöke szerint a miniszterelnöknek politikai értelemben, "ezzel az erkölcsi lékkel", nincs jövője.

"Gyurcsány Ferenc sorsa eldőlt, ezzel az erkölcsi lékkel, sebbel nem lehet hosszú távon politizálni" - mondta a közszolgálati televízióban Pokorni Zoltán.

Hozzátette: az, hogy a miniszterelnök politikai bukása mennyivel követi az erkölcsi bukását "az már tökmindegy", Gyurcsány Ferenc erkölcsileg, morálisan megbukott.

Pokorni Zoltán, egy hasonlattal élve, a kialakult helyzetet úgy jellemezte, mint amikor rajtacsípnek a 6-os villamoson egy zsebmetszőt, aki még a Blaha Lujza téren könyörög, hogy visszaadja a pénztárcát, csak ne hívjanak rendőrt, de már a Petőfi hídon neki áll följebb, szónokol, hogy itt mindenki gazember, egyedül ő adta vissza a pénztárcát.

"Rajtacsípték, lebukott, nem hős, nem gyónó, nem igaz ember, hanem egy rajtacsípett hazug" - utalt az ellenzéki politikus a miniszterelnökre.

A fideszes képviselő úgy fogalmazott: a Kossuth téren kint van 10-15 ezer ember nyugodtan, békésen, jó hangulatban.

Hozzátette: megjelenik 100-120 bőrfejű, elfogadhatatlan módon köztörvényes bűncselekményeket csinálnak, és ezzel beszennyezik a jó szándékú ezrek fellépését és tüntetését.

Kinek az érdeke ez? - tette fel a kérdést a Fidesz alelnöke.

Pártja szombati, a Hősök terére tervezett nagygyűléséről szólva úgy fogalmazott: "hagyhatjuk-e, hogy pár száz ember, provokátor, visszaűzzön bennünket a négy fal közé?"

Közölte: a Fidesz arra garanciát tud vállalni, hogy a rendezvény kezdetétől a rendezvény végéig nem történhet semmilyen atrocitás.

Ahhoz, hogy ez utána is így maradjon, ahhoz együtt kell működnünk a fővárosi és a kerületi rendőrséggel - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×