eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Egyre kevesebben vannak a Kossuth téren

Éjfél után több csoportban hagyták el a tüntetők a Kossuth teret. "Az ellenség nem itt van!" - ezt a jelszót adták ki a teret elhagyók.

Néhány perccel éjfél után több csoportban hagyták el a teret a Kossuth téren tüntetők.

Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója szerint egymással ellentétes jelszavakat adtak ki a szónokok. Egyikük azt mondta, utalva az éjszaka a Köztársaság téren kezdődött zavargásokra, hogy "az ellenség nem itt van!". Többen viszont azt kérték a miniszterelnök lemondását követleőktől, hogy ne menjenek a Köztársaság térre.

Kedd éjjel a Parlament előtt

A Kossuth téren kedd este felszólalók arra kérték a tüntetőket, hogy mindaddig tartsanak ki, míg el nem érik céljukat a miniszterelnök távozását. Az egyik szónok spontán nemzeti forradalomnak minősítette a megmozdulást.

A tüntetők megválasztották a "Nemzeti bizottság" négy tagját, amelynek a demonstrációval összefüggő teendőket kell intéznie, és már be is jelentették a rendőrségen a tüntetés folytatását.

Minden szónok arra kérte a jelenlévőket, hogy békésen és méltósággal tüntessenek.

A tüntetők arra készülnek, hogy egész héten maradnak, egyesek péntekre várják az igazán nagy tömeget, ekkor sok vidéki tiltakozót is a fővárosba várnak.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×