eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Dávid: A jobboldal válaszúthoz érkezett

Összefogást szorgalmazott az MDF elnöke a Fidesz, a KDNP és pártja frakcióvezetőjéhez intézett felhívásában, kiemelve: a magyar jobboldal válaszúthoz érkezett.

"A magyar jobboldal válaszúthoz érkezett. Vagy összefogunk, és az Országgyűlés falai között teszünk meg mindent azért, hogy a magyar politika újra őszinte és felelősségteljes legyen, vagy kiszolgáltatjuk az ország polgárait a parttalan erőszaknak" - írta az MDF elnöke a Felhívás a magyar jobboldalhoz című dokumentumban.
/>
/>Az MDF elnöke szerint ebben a helyzetben felelőtlen és érthetetlen Orbán Viktor magatartása, aki továbbra is arra biztatja az embereket, hogy "ne húzódjanak meg a házaikban", maradjanak az utcákon.
/>
/>"Ezzel a Fidesz elnöke nemcsak a magyar jobboldal jövőjét, hanem a magyar parlamentarizmust is veszélyezteti" - vélekedett.
/>
/>"Nekünk, felelős parlamenti politikusoknak, az új jobboldal politikáját kell választanunk az utcai politikával szemben. Közösen kell felszólítanunk az utcán lévőket, hogy még akkor is, ha jó szándékkal és békésen tüntetnek, ebben a rendkívüli helyzetben menjenek haza, és bízzanak a mérsékelt, konzervatív politikusokban" - írta Dávid Ibolya.
/>
/>A Magyar Demokrata Fórum egyetért a köztársasági elnökkel abban, hogy a magyar demokratikus politika a rendszerváltás óta nem látott mély válságba került.
/>
/>"Mély bizalmi válság van. A morális és bizalmi válság kiváltó oka Gyurcsány Ferenc miniszterelnök két évig tartó félrevezető politikája. Az ezzel szemben érzett elégedetlenség utcai megmozdulásokat szült. A megmozdulásokon résztvevők többsége békés módon akarta kifejezni kiábrándultságát azzal a kormánnyal szemben, amely szemérmetlenül becsapta őket" - írta felhívásában az MDF elnöke.
/>
/>A pártelnök szerint a magyar jobboldalra ebben a helyzetben óriási felelősség hárul.
/>
/>"Mi nem csaphatjuk be kiábrándult és elégedetlenségüknek békés módon hangot adni kívánó polgártársainkat. Nem mondhatjuk nekik, hogy október elsejétől más világ lesz, más kormánnyal, mert tudjuk, hogy ez nem az önkormányzati választások eredményétől függ. Nem mondhatjuk azt sem, hogy az utcai politizálás felválthatja a parlamenti munkát. És nem keverhetjük őket olyan helyzetbe, hogy a nevükben szélsőjobboldali és anarchista csoportok megszállják nemzeti intézményeinket, emberi életeket veszélyeztessenek, és békés polgárok hétköznapjait dúlják fel" - fejtette ki Dávid Ibolya.
/>
/>Hangsúlyozta, nem nézhetik tétlenül, hogy dolgukat végző rendőrök százai szenvednek súlyos, néha életveszélyes sérüléseket. A középosztály békét, nyugalmat és dolgos hétköznapokat akar. A magyar jobboldal pedig nem az utca, hanem a középosztály politikai képviselete.
/>
/>Dávid Ibolya azt kérte, hogy mihamarabb csatlakozzanak a nyilatkozathoz, és álljanak a nyilvánosság elé ebben a kritikus helyzetben, annak érdekében, hogy megóvjuk a nehezen kivívott demokratikus parlamentarizmust, valamint az emberek nyugalmát és az ország értékeit.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×