eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Döbbenetes képek a Magyar Televízióból - az intézmény segítséget kér

Az Országgyűlés elnökétől kér közreműködést a médiumot ért károk rendezéséhez a Magyar Televíziót felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Az épületből a technikai eszközök mellett az archívumból is tűntek el anyagok.

Szili Katalin házelnökhöz fordul segítségért a közszolgálati televíziót felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Az egyik testületi tag közlése szerint a kuratóriumi elnökség is büntetőfeljelentést tesz.

A testület megtekintette a Szabadság téri székházban a "hajnali események" során keletkezett károkat; az elnökség "elismerését fejezi ki az intézmény dolgozóinak, amiért helytállásukkal a lehetőségek végső határáig biztosították az MTV adását".

"Az Elnökség megdöbbenéssel tapasztalta, hogy az arra hivatott rendészeti szervek nem tudták biztosítani az intézmény biztonságos működését, a munkatársak élet- és vagyonvédelmét, ugyanakkor köszönetét fejezi ki a helyszínen szolgálatot teljesített kis létszámú rendőri erő helytállásáért" - fogalmaz a közlemény.

A testület egyik tagja szerint büntetőfeljelentést tesznek a rendőrségen, egyebek között nagy összegű rongálás, rablás és


MTV székház - az ostrom után (fotó: InfoRádió - Albert Dénes) (képgaléria)

magánlaksértés miatt, valamint levélben kérnek tájékoztatást az országos rendőrfőkapitánytól arra, miért nem sikerült az éjjel a kivezényelt osztagoknak biztosítaniuk a köztelevízió zavartalan működését.

Az MTV-ből egyébként - noha a kárt egyelőre nem lehet felbecsülni - a technikai eszközök mellett az archívumból is tűntek el anyagok; ezek mennyiségét az MTV kedd délutáni közleménye "több tucat kazettára" tette.

A távirati iroda az intézmény több, név nélkül nyilatkozó alkalmazottjától is úgy értesült, hogy az éjszaka során többször egyértelmű volt a számukra, hogy nem tudják szavatolni biztonságukat az MTV épületében tartózkodó rendőrök.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×