eur:
394.34
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

A szabadság nem lehet kifogás

Törvénysértő az okmányirodák azon gyakorlata, hogy a nyári szabadságolásokra hivatkozva elutasítják az ügyfeleket. Az InfoRádió több hallgatója is jelezte, hogy a gépkocsi tulajdonjogi bejegyzés módosítására több napig kellett várnia, holott az irodáknak minden ügyet azonnal át kell venniük az ügyfelektől. Sajtóhírek szerint akár egy hétnél több is lehet a várakozás.

Az okmányiroda köteles az állampolgárok kérelmét ügyintézésre átvenni - hangsúlyozta a Fővárosi Közigazgatási Hivatal illetékes osztályvezetője. Dargai Eszter szerint ha ezt nem teszik meg, az törvénysértő.

A gépjárműátírásnál például az ügyfélnek 15 napja van arra, hogy a tulajdonosváltozást az okmányirodánál bejelentse. Az okmányiroda a kérelmet köteles átvenni és áttekinteni, hogy az érdemi döntéshez megvan-e minden szükséges irat - mutatott rá az osztályvezető.

Dargai Eszter hozzátette: a gyakorlat egyébként az, hogy ha a kérelem megfelelő, azon nyomban elintézik az ügyet.

Ha a kérelmet nem veszi át valamelyik okmányiroda, akkor először az illetékes jegyzőhöz érdemes fordulni. Ha a panaszra nem érkezik válasz, akkor a következő állomás a közigazgatási hivatal - mondta Dargai Eszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×