INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hét hét alatt 35 millió

Infostart / InfoRádió
7 hét alatt 4730 egységet ellenőrzött az állategészségügyi és élelmiszerellenőrzési hatóság. Összesen 61.048 élelmiszertétel vizsgáltak, amelyből 1234 volt a kifogásolt tétel. Ennek következtében 71.543 kilogramm élelmiszert vontak ki a fogyasztói láncból. Mindezért 34.615.986 forintot szabtak ki bírságul - mondta az InfoRádiónak Süth Miklós főállatorvos.

A június óta zajló ellenőrzések során több alkalommal találtak romlott húsárut. A nyár egyik legnagyobb problémája, hogy azokon a helyeken, ahol előzetesen nem jól mérték fel a kapacitást, nem tudják biztosítani az áruk folyamatos és megfelelő hűtését - mondta Süth Miklós, hozzátéve: előfordult az is, hogy kollégáik bűzös, rothadt felületű húst is találtak.

Az akció során azonban nemcsak a húskészítményeket, hanem a sajtokat, és több szezonális árut, például a söröket és a jégkrémeket is vizsgálják.

A főállatorvos szerint az eddigi ellenőrzések során a söröknél élelmiszerbiztonsági problémákat nem találtak. A sajtok esetében is csupán egy hamisítással találkoztak, amely élelmiszerbiztonsági veszélyt ugyan nem jelentett, de a készletet elkobozták.

Az ellenőrzések szeptember végéig tartanak.


A címlapról ajánljuk