eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Botrányhős a nyertes ferihegyi taxis cégben

Aláírta a Budapest Airport ZRt. és a Zóna Service konzorcium azt a szerződést, amelynek köszönhetően két hét múlva elindítja szolgáltatását, az új ferihegyi taxistársaság. A cégben nincsenek ismert taxiscégek, van viszont olyan vállalkozó, akiknek a neve az elmúlt években botrányok miatt lett ismert.

A ferihegyi taxistársaságot üzemeltető konzorcium egyik tulajdonosát, Veres Istvánt már ismerhetik az újságolvasók. 2002-ben a Citadella-terasz kapcsán merült fel először a vállalkozó neve, akkor ugyanis egy olyan cég épített engedély nélkül vendéglátóhelyet a város egyik leglátogatottabb pontjára, amelynek ő volt az ügyvezetője.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal végül lebontatta a teraszt, de a királykék neon - amely még a káposztásmegyeri lakótelepről is látszik - megmaradt a Citadella homlokzatán.

Korábban egy másik építkezés kapcsán ráépítéssel szerzett tulajdonjogot a Kádár-villában Veres István akkori felesége, amit, akárcsak a Citadellát, a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól bérelt.

A taxik

Veres István legfrissebb vállalkozása, a Zóna Service Konzorcium nyerte el a Budapest Airport által kiírt tendert a ferihegyi taxik üzemeltetésére.

A konzorciumnak több tagja van, az Eurotaxi, az U Taxi Bt., a Petrányi Autó Kft., a Next Autó Kft., az Airport Security Kft., az Office Service Concept Kft és Szakál József egyéni vállalkozó.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mennyi és milyen típusú autókkal rendelkezik a társaság. Egyelőre csak annyi biztos, hogy azért tudott nyerni a konzorcium, mert árban a legkedvezőbb feltételeket kínálta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×