eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Számítógépek az esőben

Nyitva hagyta az ablakot és ráesett az eső a számítógépére? Elöntötte a víz az alagsort, ahol a szervert tartja? Vagy csak kint felejtette a teraszon a laptopját, és elmosta a keddi özönvíz? Ha igen, ne kapcsolja be, még akkor sem, ha úgy gondolja, már kiszáradt - tanácsolja a Kürt Rt. adatmentési részlegének vezetője. Molnár Géza szerint ugyanis így keletkeznek a legnagyobb károk.

Alapvetően megfelelő helyiségben kell tartani a számítógépeket, szervereket, olyan helyen, ahol sem víz, sem pára nem éri őket. A víz ugyanis egyrészt tönkreteheti az elektronikát, másrészt mechanikai hibát is okozhat a winchesterekben - figyelmeztet a Kürt Rt. adatmentési részlegének vezetője.

Molnár Géza hozzátette: a legnagyobb kár általában akkor keletkezik, amikor a felhasználó - abban a hitben, hogy már kiszáradt - bekapcsolja a sérült gépet. A szakember szerint ugyanis a sok kis hézag miatt gyakorlatilag lehetetlen kiszárítani egy számítógépet.

Ha egyből szakemberek kezébe kerül a beázott eszköz, akkor szinte mindegyik menthető - hangsúlyozta Molnár Géza.

Az adatmentés költsége változó. A Kürt Rt.-nél például 50 ezer és több millió forint közötti összeget kérnek el érte, attól függően, hogy mekkora a kár, milyen eszközről van szó, és mennyi idő alatt kell elvégezni a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×