eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Le kell bontani a turult

Jogerős határozatot hozott a Fővárosi Közigazgatási Hivatal a XII. kerületi turulszobor ügyében: az emlékművet 30 napon belül el kell bontani.

A Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője elmondta: másodfokú hatóságként helybenhagyták az elsőfokon eljáró budavári jegyző döntését, így a szobrot el kell bontani.

Forgács Imre hozzátette: időhúzásnak és feleslegesnek tartja, hogy az elsőfokú határozatban 180 napos határidőt adtak a végrehajtásra.

Pokorni Zoltán, a Fidesz XII. kerületi polgármester-jelöltje korábban azt mondta: elfogadhatatlan, hogy a politika beleavatkozik egy emlékmű felállításába.

A szobrot tavaly október 22-én avatták fel Mitnyan György kerületi polgármester jelenlétében a második világháború katonai és polgári áldozatai emlékére.

A turul az Istenhegyi út és a Böszörményi út sarkán, az egykori háborús cselekmények helyszínén áll.

Forgách Imre az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy az antifasiszta kitüntetetteknek emléket állító, szintén XII. kerületi "Igazak Fala" ügyében is hamarosan döntés születik, mert azt ugyancsak Fővárosi Közgyűlési határozat nélkül, jogsértően állították fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×