INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fidesz: családonként 42 ezer forintba kerül az áremelés

Infostart / InfoRádió
A Fidesz számításai szerint egy átlagosan fogyasztó magyar családnak évente 42 ezer forintos többletkiadást jelent a gáz és a villany árának emelése. Az MSZP nem ért egyet a legnagyobb ellenzéki párt számításaival.

Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője ismét úgy vélte: az energia árának emelkedése, valamint az adó- és járulékterhek növekedése már-már elviselhetetlen terhet ró a családokra.

A legnagyobb ellenzéki párt szerint a gáz árának emelése az 1.500 köbmétert fogyasztók számára évente 17.800 forintos többletkiadást, míg a 2.000 köbmétert fogyasztóknak 29.000 forintos, a 2.500 köbmétert fogyasztóknak pedig 40.000 forintos költségnövekedést jelent.

A villanyár esetében a kevesebbet fogyasztók 15.000 forintos, az átlagosan fogyasztók 13.000 forintos, míg az átlagon felül fogyasztók 16.000 forintos többletkiadással számolhatnak - ismertette a Fidesz számításait Szijjártó Péter.

MSZP: követhetetlen számítások

Az MSZP-frakció gazdasági munkacsoportjának tagja teljesen követhetetlenek nevezte a Fidesz számításait.

Szanyi Tibor szerint a családok gázszámlája nem növekszik olyan mértékben, mint ahogy azt a Fidesz gondolja, mert az emelkedő árak takarékoskodásra ösztönzik az embereket.


A címlapról ajánljuk