INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

"Eredménytelen az informatikai tárca négy éve"

Infostart / InfoRádió
Az informatikai teendők központi koordinációjának megszervezését várja a kormánytól az Informatikai Vállalkozók Szövetsége - közölte a szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kovács Zoltán elnök az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: Magyarország informatikai fejlettsége jóval alacsonyabb, mint a régiós versenytársaké.

Ezért az államnak segíteni kellene az informatikai eszközök, és termékek elterjedését - vélte a szervezet elnöke, aki hozzátette: jóval olcsóbbá tehető az internet, és jobban ösztönözhető a számítógép-vásárlás is.

Az Informatikai Vállalkozók Szövetségének vezetője hozzátette: a szervezet eredménytelennek ítéli az Informatikai Minisztérium elmúlt 4 évét, mert - mint mondta - a lemaradás felszámolása helyett több ponton mélyült az ország hátránya.

Kovács Zoltán úgy vélte: hosszú távú, legalább 2010-ig megtervezett programra és konkrét kormányzati célokra van szükség ahhoz, hogy Magyarország elektronikus fejlettsége felzárkózzon a régió államaihoz.A címlapról ajánljuk