INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Térképpel ellátott örömlányok és több ezer rendőr Mogyoródon

Infostart / InfoRádió
Nagy erőkkel készül a hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjra a rendőrség. A rendre több ezer rendőr felügyel majd. Csütörtöktől fokozott közúti ellenőrzésre kell majd számítani. A rendőrök mellett azonban szokás szerint ott lesznek az örömlányok is. Õket külön térképekkel látják el a türelmi zónákról.

Több ezer egyenruhás és civil ruhás rendőr vigyáz majd a rendre a hétvégi mogyoródi Forma 1-es versenyen - mondta az InfoRádiónak a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

Bozsó Zoltán szerint ugyan évek óta nem történt gépkocsi feltörés és zseblopás a mogyoródi rendezvény ideje alatt, ennek ellenére folyamatosan figyelik majd a parkolókat. Csütörtöktől fokozott ellenőrzésre kell majd számítani a mogyoródi pályára vezető utakon.

Már több kilométerre a pálya bejárata előtt egyfajta szelektálást végzünk, megpróbáljuk szétválasztani a forgalmat úgy, hogy, aki a pályára érkezik az külön sávon tudjon közlekedni és adott esetben ne akadályozza a más irányba közlekedőket" - mutatott rá Bozsó Zoltán.

Örömlányok térképpel

A "hagyományoknak" megfelelően ott lesznek az örömlányok is a hétvégi futamon. A mogyoródi önkormányzat egy külön rendeletben szabályozta, hol lehet szexuális szolgáltatásokat nyújtani - mondta Bodorné Kisbenedek Éva megbízott jegyző.

A Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete minden lányt olyan térképpel lát el, amely jelzi, hogy hol vannak kijelölve türelmi zónák - tette hozzá Földi Ágnes, aki szerint a szervezet ügyel majd arra, hogy az örömlányok betartsák a szabályokat.

Bár már csak pár nap van a hétvégi Forma-1-es futamig, Budapest szinte minden szállodájában lista áron lehet még szobát foglalni. Erre több mint tíz éve nem volt példa.


A címlapról ajánljuk