eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Miskolc polgármestere volt a "rémhírterjesztő"

A miskolci polgármester kérte a város lakosságának figyelmeztetését csütörtökön a közelgő vihar veszélyére. Káli Sándor azt mondja: minden felelősséget vállal.

"A felelősség az enyém, az előző hét tapasztalatai és a két évvel ezelőtti események alapján a lakosság értesítése, úgy vélem, indokolt. Én kértem a kollégáimat arra, hogy időben értesüljön a lakosság a várható időjárási eseményekről, és hozza meg a kellő intézkedéseket" - mondta Káli Sándor.

Hangsúlyozta, hogy a polgármesternek mint a helyi védelmi bizottság elnökének a feladata, hogy tájékoztassa a lakosságot a települést veszélyeztető rendkívüli esetekről.

Már eddig is sok kárt okozott a szélsőséges időjárás

Miskolcon az utóbbi időszakban a szélsőséges időjárás már rendkívül sok kárt okozott - tette hozzá a polgármester. "Csütörtökön olyan időjárási előrejelzésekről kaptam információt, amely szerint a város felé vihar közeledik. Az embereknek ezért fel kellett hívni a figyelmét arra, hogy óvják meg értékeiket".

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken jelentette be, hogy a katasztrófavédelem feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés miatt, mert előző nap "valaki - visszaélve a szervezet nevével - arról értesítette Miskolc lakosságát, hogy délután nagy vihar várható".

Egy hete hiányolták a figyelmeztetést

A jégeső veszélyére figyelmeztető csütörtöki riasztás alaptalannak bizonyult, vihar volt, de a jég a várost elkerülte. Nem így történt egy héttel korábban: akkor a jég komoly károkat, személyi sérüléseket okozott Miskolcon.

A jégesőt követően a helyi sajtó felvetette, hogy a lakosságot nem figyelmeztették, holott a katasztrófavédelem a jégverés előtt két órával korábban tudta, hogy jéggel járható vihar közeleg a város felé.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×