eur:
393.7
usd:
369.37
bux:
65637.23
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hatalmas viharok Nyugat-Magyarországon

Viharzóna érte el az ország nyugati részét, Vas megyében pincéket öntött el a víz. A Balatonon dél körül csapott le a vihar, a vízimentőknek 7 embert kellett kimenteniük. Közben várhatóan egy hétig nem járnak a vonatok a salgótarjáni vasúti határátkelőhelynél a szlovák árvizi helyzet miatt.

A Balatonon reggel fél 10-kor rendelték el a másodfokú viharjelzést. A vihar dél körül érte el a tavat - mondta az InfoRádióban Nagy Jenő, a balatoni vízirendőrség illetékese.

A balatoni viharban tragédia nem történt, de 7 személyt ki kellett menteni egy hajóról - tette hozzá Nagy Jenő.

A Határőrség szóvivője elmondta: a somoskőújfalui vasúti iroda tájékoztatása szerint az éjszakai felhőszakadás miatt a füleki állomás egy méter mély vízben áll.

Kovács Iván hozzátette: az érintett szakaszon az utasokat buszok viszik, amelyeket a szlovák fél biztosít.

Az esőzés miatt szünetel a vasúti közlekedés Szécsény és Ipolytarnóc között, az utasokat néhány napig ott is buszok viszik.

A kedd éjszakai viharok után mintegy 500 helyről érkezett bejelentés az áramszolgátatás kimaradásáról az észak-magyarországi áramszolgáltató vállalathoz.

Közben Nyugat felől zivatarzóna érte el Magyarországot. Vas megyében pincéket öntött el a víz, és fákat döntött ki a szél Szombathelyen és környékén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×