INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

"A parlamentben 386 közül én vagyok csak paraszt"

Infostart / InfoRádió
"Kedves nyugdíjasok, kedves szegény nagycsaládosok, egyet szeretnék elérni: ne éhezzetek, ne fázzatok" - saját bevallása szerint ez volt Karsai József jelszava, most azonban úgy érzi: saját pártjának vezetése keresztbe húzza törekvéseit. A szocialista képviselő nem támogatja a kormányzat mezőgazdasági őstermelőket érintő megszorító intézkedéseit sem, és ezt a véleményét nem titkolta Veres János pénzügyminiszter előtt sem az MSZP zárt frakcióülésén.

"Én, mint szocialista képviselő, végig küzdöttem becsülettel, tisztelettel, és az embereknek elmondtam, mit akarok. (...) Az volt a jelszavam, hogy kedves nyugdíjasok, kedves szegény nagycsaládosok, egyet szeretnék elérni: ne éhezzetek, ne fázzatok" - hangsúlyozta Karsai József az InfoRádiónak.

Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök és a frakció is azt mondja, hogy ezt szeretnék, a szocialista képviselő csak annyit válaszolt: "ezek az intézkedések nem azt mutatják".

Karsai József különösen a vidéken élő 600-800 ezer őstermelőt "ellehetetlenítő", véleménye szerint túlságosan magas járulékok és a havi tb-bevallással járó adminisztratív költségek ellen emelte fel hangját.

Az egyetlen paraszt

"A parlamentben 386 közül én vagyok csak paraszt, igaz, hogy kandidátus is, doktor is, két diploma, de én vagyok paraszt, én gazdálkodom, nekem a családom paraszt, őstermelő, családi gazda a lányom, a fiam, a feleségem. Én vagyok az egyetlen paraszt. Ha az egyetlen parasztot kiirtják a parlamentből, istenem, nem lesz paraszt a parlamentben" - fakadt ki Karsai József arra a kérdésre, hogy mi történik, ha nem állnak mellé frakciótársai.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk