eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin

"A parlamentben 386 közül én vagyok csak paraszt"

"Kedves nyugdíjasok, kedves szegény nagycsaládosok, egyet szeretnék elérni: ne éhezzetek, ne fázzatok" - saját bevallása szerint ez volt Karsai József jelszava, most azonban úgy érzi: saját pártjának vezetése keresztbe húzza törekvéseit. A szocialista képviselő nem támogatja a kormányzat mezőgazdasági őstermelőket érintő megszorító intézkedéseit sem, és ezt a véleményét nem titkolta Veres János pénzügyminiszter előtt sem az MSZP zárt frakcióülésén.

"Én, mint szocialista képviselő, végig küzdöttem becsülettel, tisztelettel, és az embereknek elmondtam, mit akarok. (...) Az volt a jelszavam, hogy kedves nyugdíjasok, kedves szegény nagycsaládosok, egyet szeretnék elérni: ne éhezzetek, ne fázzatok" - hangsúlyozta Karsai József az InfoRádiónak.

Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök és a frakció is azt mondja, hogy ezt szeretnék, a szocialista képviselő csak annyit válaszolt: "ezek az intézkedések nem azt mutatják".

Karsai József különösen a vidéken élő 600-800 ezer őstermelőt "ellehetetlenítő", véleménye szerint túlságosan magas járulékok és a havi tb-bevallással járó adminisztratív költségek ellen emelte fel hangját.

Az egyetlen paraszt

"A parlamentben 386 közül én vagyok csak paraszt, igaz, hogy kandidátus is, doktor is, két diploma, de én vagyok paraszt, én gazdálkodom, nekem a családom paraszt, őstermelő, családi gazda a lányom, a fiam, a feleségem. Én vagyok az egyetlen paraszt. Ha az egyetlen parasztot kiirtják a parlamentből, istenem, nem lesz paraszt a parlamentben" - fakadt ki Karsai József arra a kérdésre, hogy mi történik, ha nem állnak mellé frakciótársai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×