INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Hamis levél az iparűzési adóról

Infostart / InfoRádió
Okirat-hamisítás miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a főpolgármesteri hivatal, mert a főjegyző nevében olyan hamis leveleket kaptak vállalkozások, amelyben felszólítják őket, hogy most kérjék vissza másfél évi befizetett iparűzési adójukat, mert később eleshetnek attól.

A levél egy kitöltendő visszaigénylési lapot is tartalmaz. Tiba Zsolt főjegyző az InfoRádióban elmondta, hogy már többen "bedőltek" a levélnek, és kérték a pénzt.

Nekik hátrányuk nem származik ebből, de aki be sem fizeti az adót, magas bírságra számíthat.

Mint arról az InfoRádió beszámolt, az unióban jelenleg is tart a vita arról, hogy beszedhetők-e olyan jellegű adók, mint a magyarországi iparűzési adó. Jogerős döntés még nincs az ügyben.

Vadász Iván adószakértő az InfoRádióban azt mondta: aki nem akarja befizetni az iparűzési adót, annak bírósági eljárást kell indítania. Ehhez azonban 2004-re önellenőrzést kell indítani, 2005-re pedig olyan bevallást kell benyújtani, amely szerint nincs fizetési kötelezettsége. Az önkormányzatok ezt nem fogadják majd el, és határozatot hoznak az adó behajtásáról. Ezt lehet megtámadni a bíróságon.A címlapról ajánljuk