eur:
393.58
usd:
368.52
bux:
66093.96
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Dávid Ibolya: a második forduló után esetleg lesz együttműködés

Az MDF elnöke azt javasolta a Fidesznek, hogy csinálja végig a kampányt, és csak a választások második fordulója után foglalkozzanak az esetleges együttműködéssel. Orbán Viktor kijelentette: pártja szerdai ajánlata a legtöbb, amit jelenleg az MDF-nek kínálhatnak.

Dávid Ibolya a Magyar Televízió reggeli műsorában kevés esélyt adott annak, hogy sikerül megfordítani az első fordulós eredményt. Úgy fogalmazott: a Fidesz bűnbakot akar csinálni az MDF-ből.

Kijelentette: az MDF nem "hatalommegszerzési praktikában" gondolkodott, hanem abban, hogy ha adott a lehetőség egy jobboldali program kialakítására, akkor annak a feltételeit meg kell teremteni.

A műsorvezető felvetésére, hogy Dávid Ibolya miniszterelnökként megakadályozhatná az általa teljesíthetetlennek tartott ígéretek véghezvitelét, az MDF elnöke úgy válaszolt: ilyen ígérgetésekkel és olyan emberekkel, akik ezek megvalósításában és nem a kormányfő támogatásában érdekeltek, ez illúzió.

Orbán nem tud többet kínálni

A Fidesz elnöke ugyanebben a műsorban azt mondta: pártja szerdai ajánlata a legtöbb, amit az MDF-nek kínálhatnak. Orbán Viktor hozzátette: azért nem Dávid Ibolyát javasolták közös miniszterelnök-jelöltnek, mert a Fidesz támogatói nem fogadták volna el.

"Mondhattuk volna, hogy Dávid Ibolya, de azt akartuk, hogy ön ne nevesse magát halálra" - mondta a műsor riporterének az ellenzéki pártelnök.

A politikus megismételte: a második fordulóban 110 egyéni mandátum sorsa dől el, ebből a Fidesznek 68-70-et kell megszerezni a győzelemhez.

Azt is hangsúlyozta: nem akarják, hogy Magyarországon a választók becsapásával lehessen kormányt alakítani.

Emlékeztetett: hétfő óta - amikor a Pénzügyminisztérium közölte, hogy a vártnál nagyobb az államháztartási hiány - új helyzet van. Úgy vélte: az ország nem érzékeli a költségvetési deficit miatt várható veszélyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemző várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×