INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Visszalépő MDF-esek

Infostart / InfoRádió
Két vidéki MDF-es jelölt visszalépett szerdán a fideszes politikus javára, a választások második fordulója előtt. Többen a párt csütörtökre hirdetett országos egyeztető tárgyalásának döntésére várnak.

Dominkó Sándor, az MDF orosházi és Varga Zsolt, a párt siófoki jelöltje közölte, hogy visszalép választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjének javára.

A Viharsarokban még a Békés város választókerületében ért el az MDF harmadik helyet. Valentinyi Károly, aki 11,77 százalék szavazatot kapott nem nyilatkozik az esetleges visszalépéséről.

Varga Zsolt, az MDF siófoki jelöltje visszalépését azzal indokolta, hogy ez erkölcsi joga, és lehetősége is van arra, hogy ezt az egyéni döntést meghozza.

Hozzátette: mielőtt meghozta döntését sokakkal beszélt, párttagokkal, szimpatizánsokkal, a kerületben élő választópolgárokkal, és mindannyian azt a véleményt fogalmazták meg, hogy "az adott helyzetben ez a helyes lépés".

Ivády Gábor, Heves megye 2-es választókerületének MDF-es képviselőjelöltje körzete fideszes jelöltjét szólította fel arra, hogy lépjen vissza az ő javára. Heves megyében más MDF-es induló nem maradt talpon.

Ivády Gábor, aki 4,09 százalékos eredménnyel szocialista és fideszes riválisa mögött a harmadik helyen várhatja a második fordulót, azt mondta: nem tervezi a visszalépést.

Ennek egyik oka, hogy a Fidesz meg sem kereste, a másik pedig az MDF elnökségének állásfoglalása.

A kisebbik ellenzéki párt siklósi képviselőjelöltje a párt versenyben maradt jelöltjeinek csütörtöki, budapesti tanácskozását követően dönti el, visszalép-e a parlamenti választások második fordulója előtt. Ezt maga Marenics János tudatta szerdán közleményben.

A Magyar Demokrata Fórum baranyai választmánya kedden úgy döntött, hogy nem lépteti vissza jelöltjeit a parlamenti választások második fordulójában.

Tolna megyében sem keresték meg hivatalosan a fórumos politikusokat a visszalépésekkel kapcsolatban. Itt maga Dávid Ibolya a versenyben maradt jelölt - Tamásiban -; 12,8 százalékkal áll a harmadik helyen.

Bács-Kiskun megyében helyi szinteken már az MDF-es képviselőjelölteket megkeresték, de nincs olyan jelölt, aki külön egyezséget kötött volna. Eddig egységes az álláspont, hogy elfogadják az országos elnökség ajánlásait.


A címlapról ajánljuk