eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az MDF visszautasította a Fidesz javaslatát

Az MDF visszautasította a Fidesz javaslatát a közös miniszterelnök-jelölt állítására. Erről a kisebbik ellenzéki párt elnöke levélben tájékoztatta Orbán Viktor Fidesz-elnököt.

Dávid Ibolya a levélben azt írta, hogy a választást a Fidesz vesztette el, mert a "Gyurcsány-kormány rossz teljesítménye ellenére gyengén szerepelt az első fordulóban".

"Ma reggeli levelünkben félreérthetetlenül jeleztük, hogy a Magyar Demokrata Fórum a Fidesszel nem személyeskedő, hanem elvi konfliktusban áll. Arra kértük Önt és pártját, hogy a nyilvánosság előtt, nyolc pontban tegye egyértelművé az álláspontját. Ez lehet a kiindulópontja bármilyen tárgyalásnak" - írta az MDF vezetője.

Dávid Ibolya hozzátette ebből talán a legfontosabb, hogy a nyilvánosság előtt vonja vissza a Magyarországot ellehetetlenítő, 3.500 milliárd forintos ígéretcsomagját, amelyet a kampányban tett.

Az MSZP botrányos költségvetési politikája és az ebből következő óriási költségvetési hiány mellett "az Önök programja "második Mohács" lenne Magyarország számára" - írta a politikus.

"A nyolc pontunkra adott válaszok helyett Ön ismét a hatalomról és a pozíciókról kezdett egyezkedni. A Magyar Demokrata Fórum számára a konzervatív elvek és az ahhoz társult politikai célok megvalósítása a fő cél, de ennek csíráját sem látja a Fidesz választási programjában. Ezen nem segít, ha Ön az utolsó pillanatban elhagyja a süllyedő hajót, és a felelősséget áthárítja másra" - közölte Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke arra kérte Orbán Viktort, hogy vegye komolyan és válaszoljon a levelében megfogalmazott nyolc pontra.

"Ezek a pontok nem személyiek és nem személyeskedőek, hanem elviek. Amíg nincs közösség az elvekben, addig nincs közösség a kormányzásban" - tette hozzá.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×