eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pocsay: "azt a látszatot sem szabad kelteni, hogy az MSZP-t támogatjuk"

Több MDF-es jelölt is lehet, aki tárgyalna helyi szinten a Fidesszel - vélekedik a Békés megyei 2. számú választókerület MDF-es képviselőjelöltje, aki a második fordulóban a fideszes jelölt támogatására buzdította szavazóit. Pocsay Gábor szerint a nemzet érdeke azt kívánja, hogy összefogjanak a Fidesszel.

"A Fidesztől mi rengeteg pofont kaptunk, itt helyileg és országosan is, de ebben a pillanatban ezen felül kell emelkedni, és az ország érdekét kell szem előtt tartani" - mondta az MDF-es jelölt, hozzátéve, hogy nem számít szankcióra a pártvezetéstől.

"Ha az elnökségi tagokat, Boross Pétert, Katona Kálmánt hallgatjuk, látszik, hogy árnyalatnyi különbségek vannak köztük (...), nem fogalmazódott meg szankció egyáltalán" - mondta Pocsay Gábor, aki szerint egy bizonyos mértékig Dávid Ibolya kijelentése egy kissé elhamarkodott volt.

Pocsay Gábor nem tud ugyan konkrétan olyan más jelöltről, aki helyi szinten  tárgyalna a Fidesszel, de úgy sejti, hogy több MDF-es jelöltnél is ez a helyzet.

"Az egész országban forrongásban van az MDF" - fogalmazott a békés megyei jelölt, aki szerint párt tovább fogja finomítani álláspontját.

"Az MDF indirekt módon sem támogathatja az MSZP-t"

"A legújabb pénzügyi adatok is mutatják, hogy az MSZP tönkretette és teszi az országot. Az MDF nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy indirekt módon támogatja az MSZP-t, sőt (...) azt a látszatot sem szabad kelteni, hogy az MSZP-t támogatjuk"- fogalmazott Pocsay Gábor.

Az MDF elnöksége hétfőn úgy döntött, hogy egyetlen választókerületben sem lépteti vissza jelöltjeit a Fidesz javára.

Pocsay Gábor az InfoRádiónak nyilatkozva megjegyezte: az ő esetében sem visszalépésről van szó, hiszen csak negyedik lett 2,8 százalékos eredménnyel, így nem jutott be a második fordulóba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×