INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Álközlemények keserítik meg a Fidesz életét

InfoRádió / MTI
Ismeretlen tettesek feltörték a Fidesz levelezőrendszerét és e-mailben hamis közleményeket adtak ki Pokorni Zoltán alelnök és Kövér László választmányi elnök nevében. Az egyik álközlemény arról szólt, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén Trianon-emléknapot és szoborcsoportot tervez.

Az inforadio.hu a Fidesz sajtóosztályától megtudta: az ellenzéki párt nem tervez ilyen emléknapot és szoborcsoportot. Az álközleményt az ismeretlen tettes a Fidesz nevében küldte el e-mailben a sajtónak, miután feltörte a párt levelezőrendszerét.

Hammerstein Judit sajtófőnök emlékeztetett arra, hogy tavaly október 20-án ugyancsak álközleményt juttattak el ismeretlen személyek több sajtóorgánumhoz Révész Máriusznak, a Fidesz volt szóvivőjének a nevében.

A Fidesz közleményben tudatta, hogy provokációnak tartja az esetet, ezért a jövőben a párt nem juttatja el e-mailen, közvetlenül a szerkesztőségekhez, illetve a sajtó munkatársaihoz a közleményeket. Azokhoz ezentúl csak az Magyar Távirati Irodán keresztül vagy a megfelelő biztonsági intézkedéseket követően a Fidesz honlapján lehet hozzájutni.

A párt feljelentést tett a rendőrségen.

A címlapról ajánljuk