eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Szocialista képviselő a fideszes virrasztáson

Molnár László, az MSZP békéscsabai képviselőjelöltje szerint a kormány átvállalja a helyi Barnevál baromfifeldolgozó üzem áprilisi és májusi kifizetéseit. A baloldali politikus erről a bezárt üzemért rendezett fideszes szolidaritási virrasztáson beszélt. A Fidesz szerint a kormánynak cselekednie kell a dolgozók és a beszállítók érdekében.

A békéscsabai baromfifeldolgozó kft. üzemében a villamos energia szolgáltatója kedden kikapcsolta az áramot, a csirkefeldolgozó gépsoron pedig leállt a termelés.

A cég a madárinfluenza-pánik miatt csökkenő kereslet, valamint az értékesítési árak mérséklődése következtében több száz millió forint tartozást halmozott fel.

A Fidesz a dolgozók és beszállítók bizonytalan helyzete miatt szolidaritási virrasztást rendezett az üzem előtt. A résztvevők az üzem haldoklását jelképező koporsó köré gyűlve gyertyákat gyújtottak.

Tízezrek megélhetése került veszélybe, hiszen a 800 dolgozó, a beszállítók és azok családtagjai számára is bizonytalan lett a megélhetés a Barnevál bezárása miatt. Ebben a kritikus helyzetben sürgős beavatkozást, az európai uniós pénzek lehívását várjuk a kormánytól - mondta Vantara Gyula, a Fidesz békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar baromfiágazat megmentéséhez 8-9 milliárd forintra lenne szükség, ami mindössze három kilométer autópálya-építéséhez elegendő.

Molnár László, az MSZP békéscsabai képviselőjelöltje azt mondta: Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára ígéretet tett arra, hogy a kormány átvállalja az április-májusi kifizetéseket.

Ezt követően indulhatnak meg a tárgyalások, a végső megoldás pedig vélhetően a felszámolási eljárás lehet - tette hozzá Molnár László.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×