INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kuncze listája a trágár támadásokról és a keresztes háborúról

InfoRádió / MTI
Az SZDSZ elnöke szerint az elmúlt napokban megszaporodott pártja elleni támadások mögött az áll, hogy a Fidesz politikusai is felismerték: a választások a liberálisokon múlnak.

"Az elmúlt napokban a konzervatívok táborában megszaporodtak a trágár támadások az SZDSZ ellen. A támadások mögött a választások tétjének felismerése és az ebből fakadó kétségbeesés áll: immár nemcsak a közvélemény-kutatók, hanem a Fidesz politikusai számára is világos, hogy a választások az SZDSZ-re adott szavazatokon múlnak" - fogalmazott közleményében Kuncze Gábor.

Mint írta: miközben Orbán Viktor a liberális szavazóknak udvarol, és a Fidesszel közös táborba hívja őket, társai megpróbálják a lehető legdurvábban támadni az SZDSZ-t.

Példaként hozta, hogy Kövér László választmányi elnök szerint az SZDSZ terrorizálja és végromlásba dönti az országot, Semjén Zsolt valóságos keresztes háborút indított a liberálisok és a Kossuth óta meg nem kérdőjelezett, világnézetileg semleges, liberális államfelfogás ellen.

Mikola Istvánnak, a Fidesz-lista második helyezettjének még az SZDSZ reklámjaiban szereplő Kovács Pistiről is a halál kultusza jut eszébe. Eközben Wittner Mária, a Fidesz-lista ötödik helyezettje nyíltan a MIÉP mellett agitál, hiszen ő is tudja, hogy a Fidesz egyedül nem képes megnyerni a választásokat - sorolta közleményében az SZDSZ elnöke.

Kuncze Gábor szerint azonban a legvilágosabban "a Fidesz ideológusa", Bayer Zsolt fogalmaz, amikor azt mondja: inkább hatezer szocialista, mint egy büdös SZDSZ-es.

"A Fidesz politikusai is tudják, amit mi: kétpárti parlament Fidesz-kormányt jelent és antiliberális, ultrakonzervatív államot, a hárompárti parlament viszont szocialista-liberális kormányt és liberális reformokat" - áll a pártelnök közleményében.

A címlapról ajánljuk